Dacă te confrunți cu pierderea unuia sau mai multor dinți și ești în căutarea celei mai bune soluții pentru înlocuirea lor, implanturile dentare ar trebui să fie alegerea ta principală. Cu toate acestea, chiar dacă procedura de inserare a unui implant dentar a fost optimizată în ultimele două decenii, există încă multe mituri despre implanturile dentare și procedura asociată.

Iată 10 concepții greșite despre tratamentul cu implanturi și adevărul din spatele lor.

1. Nu-ți permiți un implant dentar

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare este că sunt prea scumpe și nu ți le poți permite. Dar adevărul este că această soluție oferă cel mai bun randament al investiției. Nicio altă metodă de înlocuire a dinților nu va fi la fel de durabilă ca un implant.

Ca atare, un implant reprezintă o investiție economică pe termen lung. În plus, există o mulțime de soluții de finanțare!

2. Procedura de inserare este dureroasă

Nu este adevărat. Cu toate că există cazuri mai complexe și mai rare, procesul mediu de inserare a unui implant dentar poate fi finalizat cu anestezie locală. Prin urmare, intervenția nu este dureroasă, iar recuperarea nu este dificilă. Majoritatea oamenilor spun că este mai ușor decât să-ți scoți un dinte.

3. Este mai ușor să apelezi la o proteză dentară

Dacă ai suferit pierderea dinților, purtarea unei proteze dentare poate fi o soluție, dar nu una comodă. Aceasta poate irita gingiile și provoca disconfort în timpul vorbirii. În schimb, implanturile se simt precum dinții naturali. În plus, nu va trebui să-ți faci griji în ceea ce privește durerea sau reducerea densității osoase. Implanturile contribuie la menținerea structurii generale a gurii, a feței și a aliniamentului existent al dinților.

4. Implanturile dentare necesită întreținere specială

Un mit comun este că implanturile dentare necesită o întreținere specială sau că trebuie să fii extrem de atent la igiena lor. Realitatea este că îngrijirea implanturilor este similară cu cea a dinților naturali. Spălarea regulată, folosirea aței dentare și consulațiile regulate la dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale, indiferent dacă ai sau nu implanturi dentare.

Avantajul major al implanturilor este că nu sunt predispuse la carii, dar igiena orală corespunzătoare este esențială pentru a preveni problemele gingivale și pentru a asigura longevitatea acestora.

5. Implanturile sunt doar pentru estetică

Deși implanturile ajută pacienții să se simtă mai încrezători în zâmbetul lor, este greșit să crezi că acestea reprezintă doar o soluție estetică. Nu este adevărat. La fel ca punțile sau coroanele, implanturile dentare sunt o soluție de restaurare, care contribuie la consolidarea structurii dentare. Și arată bine în același timp!

Vrei să faci o programare?

Apasă butonul, spune-ne câteva detalii despre tine, iar noi vom reveni cu un apel în cel mai scurt timp posibil.

6. Nu sunt un candidat eligibil pentru un implant

Pentru unele persoane, singura opțiune este să beneficieze de tipul de proteze sau implanturi pe care dentistul le oferă. Dar dacă stomatologul în cauză nu are experiență în îngrijirea dentară mai avansată sau în protezele susținute de implanturi sau dacă pacientul are nevoie de un transplant de os, acesta poate fi informat că nu se califică pentru tratamentul cu implant. În realitate, nu este adevărat. Ce trebuie să faci este să te programezi la un medic dentist specialist în implantologie, care poate trata o gamă mult mai variată de pacienți ce necesită acest tip de tratament.

Chiar dacă unii pacienți nu sunt buni candidați pentru anumite tipuri de implanturi, ar putea fi pentru altele. Obținerea unei opinii secundare de la un dentist mai experimentat este o bună modalitate de a afla ce opțiuni sunt disponibile. Unele cabinete stomatologice sunt dotate cu tehnologii de ultimă oră, cum ar fi imagistica 3D, care asigură o procedură eficientă de inserare a unui implant, chiar și în situațiile în care este necesară adiția osoasă.

7. Doar persoanele cărora le lipsesc toți dinții pot beneficia de implanturi dentare

Desigur, persoanele care și-au pierdut dinții în totalitate (pacienții pe care îi numim complet edentați) sunt candidați ideali pentru implanturile dentare. Dar, si persoanele cărora le lipsesc unul sau doi dinți pot să beneficieze de implanturi, fiind o soluția recomandată de către medicul stomatolog, indiferent de numărul dinților care lipsesc.

8. Implanturile dentare arată ca dinți falși

Implantul dentar are un design aproape identic cu cel al dinților naturali. Fiecare implant este acoperit cu o lucrare fixă, cum ar fi o coroană sau o punte, care se potrivește și se modelează pentru a se integra în mod natural cu dinții învecinați, fiind astfel mult mai potrivit, comparativ spre exemplu cu o proteză. Adevărul este că majoritatea implanturilor dentare sunt imposibil de deosebit de dinții alăturați atunci când zâmbești sau vorbești.

9. Este dificil să mănânci sau să vorbești când ai un implant dentar

Rata de succes a implanturilor dentare este extrem de mare. De fapt, implanturile sunt singurul înlocuitor al dinților naturali, care reda complet funcționalitatea acestora, fiind astfel soluția ideală din toate punctele de vedere.

Mestecatul, mușcătura, vorbitul sau zâmbitul nu vor avea de suferit după inserarea unui implant, ba din contră vor fi la fel ca și cum ai avea dinți naturali.

10. Orice dentist este și specializat în implantologie

Inserarea unui implant dentar necesită pregătire, tehnologie și resurse. Astfel, nu toți dentiștii aleg această specializare. Este indicat să te interesezi din timp dacă stomatologul pe care l-ai ales este specializat în asa ceva. Există situații când procedura este mai complicată (ex: grefă osoasă), prin urmare este bine să verifici cu atenție specialistul sau recomandarea care ai primit-o.

La Estetical Dentis în Oradea îți stăm la dispoziție cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a beneficia de multiplele avantaje oferite de implanturile dentare, astfel încât să te bucuri din nou de un zâmbet perfect.

Servicii de stomatologie în Oradea

implantologie

Implantologie

Dacă vrei să-ți refaci un dinte sau o măsea, implantul dentar poate fi soluția ideală pentru tine. Descoperă toate detaliile!

parodontologie

Tratarea parodontozei

O boală care poate duce la pierderea dinților. Apasă pe butonul de mai jos și află mai multe informații.

estetica dentara

Estetică dentară

Vrei să ai dinți frumoși? Alege serviciile noastre de estetică dentară și vei beneficia de un zâmbet demn de invidiat.

Cum ajungi la cabinetul stomatologic Estetical Dentis din Oradea?

Apasă pe hartă, accesează aplicația Google Maps de pe device-ul tău și haide în cabinet!