Probabil credeți că spălatul pe dinți este ceva ce știți deja să faceți la perfecție. Având în vedere că este o activitate atât de frecventă, majoritatea persoanelor o fac din automatism. La urma urmei, nu este spălatul pe dinți ceva ce învățăm cu toții de mici?

Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprins – concepțiile greșite despre cum să vă spălați corect pe dinți sunt mult prea frecvente. Este posibil ca unii oameni să fi fost învățați ceva greșit când erau copii. În alte cazuri, erorile s-au strecurat de-a lungul anilor. Oricare ar fi cazul, merită să vă asigurați că știți cu adevărat cum să vă spălați pe dinți corect.

Rolul acestui articol este de vă arăta 10 pași simpli pentru a te spăla corect pe dinți. Din păcate, foarte multe persoane procedează în mod eronat, ceea ce poate produce pagube semnificative dinților în timp.

Acestea fiind spuse, mai jos se regăsesc cei 10 pași pe care trebuie să îi urmați pentru a va proteja dinții:

1. Folosiți periuța de dinți potrivită

Pentru majoritatea oamenilor, o periuță de dinți cu peri moi va fi o alegere sigură. În funcție de cât de viguros vă periați dinții și de rezistența dinților, periuțele cu peri medii și tari ar putea de fapt să deterioreze gingiile, suprafața rădăcinii și smalțul protector al dinților. Ar trebui să vă sfătuiți cu dentistul dumneavoastră. în acest sens.

Nu folosiți o periuță de dinți cu peri naturali, deoarece aceștia pot reține bacteriile. Capul periuței trebuie să fie suficient de mic pentru a ajunge la toți dinții dumneavoastră. Alegeți o periuță de dinți cu un mâner care să se potrivească confortabil mâinii dumneavoastră.

2. Înlocuiți periuțele de dinți vechi

O periuță de dinți nu va rămâne prea mult timp într-o formă excelentă. De obicei, o periuță de dinți va trebui schimbată după doar câteva luni de utilizare. Fiți atenți la semnele care arată că periile se uzează. Dacă perii sunt sfărâmați și nu mai stau drepți, este timpul să vă luați o periuță de dinți nouă.

3. Periați-vă de cel puțin două ori pe zi

Periajul doar o dată pe zi este mult mai bun decât deloc, dar de două ori pe zi este ceea ce este cu adevărat necesar. Mai mult, unii medici dentiști sunt de părere că ar trebui realizat de trei ori pe zi. Alimentele se pot transforma în placă bacteriană în doar câteva ore, ceea ce înseamnă că periajul doar o dată pe zi va conduce la mult mai multă placă bacteriană.

4. Folosiți pasta de dinți potrivită

Trebuie să folosiți o pastă de dinți care să conțină fluor. Fluorul îndepărtează placa bacteriană și întărește smalțul dentar. Pastele de dinți oferă o mare varietate de caracteristici, cum ar fi albirea, desensibilizarea și controlul tartrului, precum și arome diferite. Alegeți orice marcă se potrivește cu preferințele dumneavoastră.

5. Folosiți tehnica corectă de periaj

Mai întâi, aplică o cantitate de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre pe periuță. În loc să deplasezi periuța pe dinți în mod orizontal, ar trebui să te speli cu mici mișcări circulare. Ține periuța la un unghi de 45° în timp ce periezi partea din față a dinților. Curăța interiorul dinților deschizând larg și înclinând periuța de dinți spre linia gingiei.

Vrei să faci o programare?

Apasă butonul, spune-ne câteva detalii despre tine, iar noi vom reveni cu un apel în cel mai scurt timp posibil.

6. Fiți blând

Periajul energic al dinților nu înseamnă că faceți o curățare mai bună. Mișcarea trebuie sa fie una circulară și constantă. De fapt, periajul viguros poate deteriora atât smalțul dentar, cât și gingiile. Periuțele de dinți care se uzează foarte repede sunt un semn clar că vă periați prea tare.

7. Periați suficient de mult timp

Periajul prea rapid este o greșeală comună, deoarece curățarea dinților poate fi plictisitoare. Acordați atenție sporită acestei activități, petrecând cel puțin zece douăzeci de secunde în fiecare zonă. În total, ar trebui să petreceți aproximativ trei minute spălându-vă pe dinți.

8. Periați-vă limba

Da, periuța ta de dinți nu este doar pentru dinți. Bacteriile care se dezvoltă pe limbă sunt greu de îndepărtat. Apa de gură nu este eficientă, așa că periajul este necesar. Pur și simplu periați-vă întreaga limbă cu pastă de dinți proaspătă, ajungând cât mai departe în gură. Majoritatea periuțelor au pe spatele acestora o suprafață destinată periajului limbii.

9. Clătiți periuța de dinți

După ce ați terminat de periat, periuța de dinți va avea o mulțime de bacterii pe ea. Dacă nu vă curățați periuța, pur și simplu veți reintroduce acele bacterii în gură data viitoare când veți încerca să vă curățați dinții. Spală-ți periuța de dinți sub robinet pentru câteva secunde, apoi așezați-o undeva să se usuce.

10. Folosiți ață dentară

Ața dentară este componenta de curățare a dinților care este cel mai des omisă. Nu faceți această greșeală. Oricât de eficient ar fi periajul dentar, nu este suficient pentru a curăța cavitatea orală. Resturile alimentare pot rămâne blocate între dinți, iar folosirea aței dentare este singura modalitate de a le îndepărta. Folosiți ața dentară între toți dinții cel puțin o dată pe zi.

În concluzie, periajul dinților este esențial pentru sănătatea orală. Problemele dentare pot fi atât costisitoare, cât și dureroase. Periajul dinților este singura modalitate de a îndepărta bacteriile care alcătuiesc placa bacteriană, care, dacă este lăsată necurățată poate provoca carii și boli ale gingiilor. Protecția dinților este motivul pentru care este esențial să vă asigurați că vă psseriați cu adevărat corect pe dinți.

Servicii de stomatologie în Oradea

implantologie

Implantologie

Dacă vrei să-ți refaci un dinte sau o măsea, implantul dentar poate fi soluția ideală pentru tine. Descoperă toate detaliile!

parodontologie

Tratarea parodontozei

O boală care poate duce la pierderea dinților. Apasă pe butonul de mai jos și află mai multe informații.

estetica dentara

Estetică dentară

Vrei să ai dinți frumoși? Alege serviciile noastre de estetică dentară și vei beneficia de un zâmbet demn de invidiat.