Un implant dentar arata si se comporta ca un dinte natural. Acesta iti poate inlocui un dinte pierdut, printr-o procedura care datorita tehnologiei actuale este lipsita de durere.

Intreaga interventie este realizata de un medic stomatolog specializat in implantologie si poate fi facuta intr-o singura zi.

De asemenea, daca il ingrijesti corespunzator (te speli pe dinti de cel putin 2 ori pe zi) te vei putea bucura de acesta zeci de ani.

Acestea fiind spuse, in randurile urmatoare vei putea descoperi raspunsurile la cele mai comune intrebari despre implantul dentar.

Iar daca ai alte intrebari pentru care nu gasesti raspunsul in articolul de mai jos te rugam sa ne contactezi iar medicii nostri stomatologi iti vor oferi toate detaliile de care ai nevoie.

De ce sa apelezi la un implant dentar?

Pentru a inlocui dintii care lipsesc

Pierderea dintilor poate avea loc dintr-o multime de motive, cateva dintre acestea fiind: cariile, boli ale gingiilor, leziuni sau administrarea anumitor medicamente.

Foarte multe persoane care se confrunta cu pierderea dintilor aleg sa ii inlocuiasca cu implanturi dentare.

Pentru a avea o dantura functionala

O dantura functionala este in primul rand o dantura completa.

Daca iti lipsesc dinti vei intampina dificultati intr-o multime de situatii, incepand de la masticatie si pana la imposibilitatea de a zambi in public.

De indata ce vei avea un implant in locul unui dinte pe care l-ai pierdut, te vei putea bucura de toate alimentele pe care le savurai odinioara.

Este bine de stiut ca protezele dentare ofera doar 25% din puterea initiala a muscaturii in timp ce implanturile dentare ofera pana la 80-100%.

Pentru a-ti recastiga increderea in sine

Persoanele care si-au pierdut unul sau mai multi dinti sufera si de lipsa de incredere sau au stima de sine scazuta, ajungand astfel sa se confrunta de cele mai multe ori cu stari de anxietate destul de grave.

Apeland la un implant dentar iti vei recapata increderea in sine si vei putea socializa asa cum o faceai inainte sa-ti pierzi dintii.

Pentru a consolida osul maxilar

Atunci cand pierzi un dinte, integritatea osului maxilar este compromisa iar dintii din vecinatate incep sa migreze catre spatial gol de pe suprafata gingiei.

Fenomenul de migrare a dintilor atrage dupa sine degradarea osului maxilar iar acesta la randul sau va provoca deformarea trasaturilor fetei.

Atunci cand un dinte lipseste cel mai bine ar fi sa il inlocuiesti cu un implant in cel mai scurt timp posibil.

Care sunt tipurile de implanturi dentare?

Implantul dentar conventional/standard

Acest tip de implant dentar este inserat direct in osul maxilarului/mandibulei. Astfel, un implant dentar poate fi o sustinere pentru un singur dinte, poate forma o punte impreuna cu alte implanturi sau chiar o arcada completa daca din diferite motive ti-ai pierdut toti dintii.

Dupa ce acesta implantul a fost inserat urmeaza o perioada de vindecare de aproximativ 3- 6 luni, urmand ca ulterior sa se fixeze peste acesta o coroana dentara.

Implantul dentar zigomatic

Spre deosebire de implantul dentar standard, cel zigomatic se fixeaza in osul care ii poarta numele (deasupra maxilarului) nemaifiind ncesara o procedura de aditie osoasa.

Astfel, implantul zigomatic ofera pacientului un avantaj imens deoarece isi va putea recupera dintele pierdut intr-un timp mult mai scurt.

Implanturile dentare zigomatice au o lungime de pana la 55 mm, asta inseamand ca sunt de aproximativ 3-4 ori mai lungi decat cele clasice.

Acestea pornesc de la nivelul osului alveolar, strabat sinusurile si ajung sa fie fixate direct in osul zigomatic.

O singura interventie este mai mult decat suficienta pentru a-ti recupera dintii pierduti.

Vrei să faci o programare?

Apasă butonul, spune-ne câteva detalii despre tine, iar noi vom reveni cu un apel în cel mai scurt timp posibil.

Care este procedura de inserare a unui implant dentar?

Pentru ca un implant dentar sa poata fi inserat cu succes este necesara o radiografie 3D, aceasta oferind medicului implantolog o imagine clara asupra structurii osoase a pacientului.

Medicul si pacientul vor purta o discutie in urma caruia se va realiza un plan de tratament.

Medicul dentist va face o consultatie amanuntita si ii va comunica pacientului pasii care trebuie parcursi pentru a putea beneficia de o interventie de success.

In cazul in care tesutul gingival sau cel osos prezinta infectii se amana inserarea implantului si se trateaza infectia.

In momentul in care cavitatea orala nu mai prezinta afectiuni, medical implantolog va trece la etapa de inserare a implantului.

Pentru ca interventia sa fie una de succes, implantul dentar are nevoie de pana la 6 luni pentru a se vindeca complet (perioada de vindecare poate fi mult mai scurta, totul depinzand de organismal pacientului).

Dupa ce locul s-a vindecat complet urmeaza etapa finala in care se fixeaza pe implant bontul si coroana dentara.

Cat dureaza procesul de inserare a unui implant dentar?

Procedura de inserare a implantului dentar poate fi realizata intr-o singura zi.

Cu toate ca dupa inserarea implantului si fixarea componentelor (bont si coroana) te vei putea bucura din nou de o dantura 100% functionala este necesar sa mai mergi la cateva consultatii pentru ca sa te asiguri ca beneficiezi de un proces de vindecare normal.

Inserarea unui implant presupune o interventie dureroasa?

Un aspect important de care trebuie sa tii cont este ca procedura de inserare a implantului dentar se realizeaza sub anestezie locala.

Anestezia va preveni disconfortul creat de procedura.

In plus, medicul stomatolog iti va pregati o lista de medicamente pe care va trebui sa le iei ulterior cu scopul de a impiedica durerea sa isi faca simtita prezenta.

Ce poti manca dupa interventie?

Dupa interventia de inserare a unui implant dentar este recomandat sa respecti o anumita dieta pentru a putea sustine intregul proces de vindecare.

Dieta ta de dupa inserarea unui implant poate sa includa alimente precum:

  • Tofu
  • Fructe si legume moi
  • Peste
  • Oua
  • Supe cu bucati mici de carne
  • Paine moale
  • Clatite
  • Vafe
  • Briose
  • Orez
  • Paste
  • Iaurt
  • Inghetata

Mai exact, poti manca orice aliment poate fi taiat cu usurinta cu ajutorul unei furculite.

Alimentele mai tari pot sa influenteze negativ stabilitatea implantului si implicit procesul de vindecare.

De asemenea, produsele mici precum popcornul se pot strecura in zona in care a fost inserat implantul si pot provoca infectii.

Concluzie

Fara doar si poate implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru recuperarea unui dinte pierdut.

Astfel, daca vrei si tu sa beneficiezi de un implant dentar de calitate superioara te invitam in cabinetul nostru stomatologic pentru a beneficia de o consultatie specializata precedata de un plan de tratament personalizat conform nevoilor tale.

Ne poti contacta la numarul de telefon 0770 106 992 (apel telefonic sau WhatsApp) sau prin intermediul formularului de contact disponibil pe site-ul nostru.

Te asteptam cu drag in cabinetul Estetical Dentis din Oradea pentru a te ajuta sa-ti recuperezi dintii pierduti!

Servicii de stomatologie în Oradea

implantologie

Implantologie

Dacă vrei să-ți refaci un dinte sau o măsea, implantul dentar poate fi soluția ideală pentru tine. Descoperă toate detaliile!

parodontologie

Tratarea parodontozei

O boală care poate duce la pierderea dinților. Apasă pe butonul de mai jos și află mai multe informații.

estetica dentara

Estetică dentară

Vrei să ai dinți frumoși? Alege serviciile noastre de estetică dentară și vei beneficia de un zâmbet demn de invidiat.