În cadrul consultației stomatologice, poți discuta cu medicul despre problemele și preocupările tale în ceea ce privește buna sănătate orală, dar și ce opțiuni de tratament ai. Aceste consultații se fac, de obicei, contra cost, deși există și pachete în care consultația este inclusă gratuit.

Dacă intenționezi să urmezi o procedură dentară majoră, o consultație este o idee bună și îți este benefică din mai multe motive. Noi îți vom prezenta de ce este importantă consultația stomatologică pentru a-ți face o idee asupra beneficiilor acesteia.

Opțiunile de care dispui

Majoritatea problemelor dentare au o varietate de soluții posibile. O poți alege pe cea potrivită ție în funcție de buget, nivelul de confort și preferințele estetice.

Dacă intenționezi să îți faci o restaurare dentară, vei descoperi că sunt disponibile atât opțiuni de tratament directe, cât și indirecte. O restaurare directă reface dintele existent prin introducerea unui material de obturație în zona deteriorată. Obturațiile dentare sunt disponibile în mai multe materiale: amalgam de aur, argint, porțelan, plastic, rășină compozită sau ionomer de sticlă.

O restaurare indirectă acoperă dintele deteriorat cu onlay, inlay sau coroană. Și acestea sunt disponibile în diverse materiale, inclusiv aur, porțelan și rășini compozite. Dacă îți lipsesc unul sau mai mulți dinți, poți opta pentru implanturi dentare sau poți explora opțiuni non-implant, cum ar fi protezele parțiale detașabile, o punte fixă susținută de dinți sau o punte lipită cu rășină.

În timpul consultației, medicul dentist te poate a juta să explorezi toate opțiunile disponibile. Te va ghida astfel încât să înțelegi care abordare este cea mai bună pentru nevoile tale personale. Dacă medicul te poate ajuta în realizarea nevoilor tale, următorul pas va fi să te programezi pentru a începe procedura. Dacă medicul nu furnizează respectivele servicii, te va îndruma către un specialist care o face. Rămâne la latitudinea ta dacă îți dorești sau nu să începi imediat procedura. Consultația nu te obligă să faci acest lucru, dar îți recomandăm să alegi ce este cel mai bun pentru tine, ținând cont de sugestiile medicului stomatolog.

Înțelegerea procedurii

Unele proceduri dentare sunt destul de complexe. Înainte de a te instala pe scaun pentru tratamentul complet, este important să știi ce urmează. Momentul potrivit pentru a adresa toate întrebările și pentru a obține o explicație detaliată a ceea ce va avea loc este, desigur, în cadrul consultației.

De cele mai multe ori, stomatologii oferă o imagine completă asupra tratamentului, folosind modele de dinți și mostre de produse. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine fiecare pas al procedurii și, totodată, te va pregăti pentru a-ți reduce starea de teamă și nervozitate.

Vrei să faci o programare?

Apasă butonul, spune-ne câteva detalii despre tine, iar noi vom reveni cu un apel în cel mai scurt timp posibil.

Verificarea eligibilității

Tratamentele stomatologice sunt personalizate. Fiecare persoană și fiecare dinte este diferit. Mai mult, cariile sau deteriorarea se pot produce în diferite moduri. Un tratament care a făcut minuni pentru o persoană poate fi imposibil pentru altul, deși situațiile lor pot părea asemănătoare. Totodată, există condiții de sănătate care nu țin de stomatologie și care îți pot afecta eligibilitatea pentru anumite proceduri.

Prin urmare, în cadrul consultației, discută cu medicul dentist toate problemele de sănătate și medicamentele pe care le iei. Noi îți oferim câteva exemple de situații care pot afecta sau împiedica realizarea unui tratament.

  • Dacă iei diluanți ai sângelui, poate fi necesar să oprești pentru scurt timp tratamentul pentru a preveni sângerarea excesivă în timpul procedurii.
  • Dacă ai probleme cardiace, vei fi sfătuit să iei antibiotice înainte de a avea o intervenție stomatologică.
  • Sarcina va avea un impact atât asupra sănătății dentare, cât și asupra tratamentelor necesare. Așadar, spune medicului stomatolog despre orice afecțiune sau condiție ai, inclusiv dacă ești însărcinată sau intenționezi să rămâi gravidă.

Sfaturi suplimentare de îngrijire

Îngrijirea stomatologică adecvată pare simplă, dar mulți pacienți nu cunosc toate informațiile care îi pot ajuta să aibă o bună sănătate orală. Spre exemplu, poți să te speli zilnic pe dinți, dar nu îți va fi de mare folos dacă nu folosești pasta recomandată pentru nevoile tale. Sau poți folosi ața dentară în mod regulat, dar nu te va ajuta așa cum trebuie dacă nu știi metoda potrivită pentru a ocoli formațiunile dentare dificile.

Așadar, o consultație la medicul tău dentist este una dintre cele mai bune momente pentru a aborda problemele obișnuite de îngrijire dentară. Stomatologul îți va oferi o mulțime de informații și sfaturi care te vor ajuta să îți îngrijești corect dinții și să îi protejezi.

Acest lucru este deosebit de important dacă ai în vedere o procedură dentară restaurativă majoră. Cu siguranță, îți vei dori ca zâmbetul tău reîmprospătat să primească îngrijirea și atenția corespunzătoare.

Opțiuni de plată

Unele proceduri pot veni cu un preț ridicat. Te sfătuim să discuți despre costurile tratamentelor stomatologice cu medicul dentist, în cadrul consultației, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru sănătatea ta orală, dar și pentru bugetul tău. Multe clinici au oferte lunare sau acceptă plata în mai multe rate. Cere aceste informații.

O consultație stomatologică îți va oferi o imagine mai bună a ceea ce urmează din toate punctele de vedere și îți va arăta cum ar fi mai bine să procedezi. Poți consulta mai mulți medici dentiști pentru a obține o viziune completă asupra problemei și a tratamentelor disponibile sau poți continua și programa procedura la medicul tău, dacă simți că aceasta este cea mai bună decizie pentru tine.

Consultațiile stomatologice sunt foarte importante, iar dacă nu reușești să ajungi la 6 luni, așa cum este recomandat, te sfătuim ca măcar o dată pe an să faci o vizită în cabinetul medicului tău dentist.

Servicii de stomatologie în Oradea

implantologie

Implantologie

Dacă vrei să-ți refaci un dinte sau o măsea, implantul dentar poate fi soluția ideală pentru tine. Descoperă toate detaliile!

parodontologie

Tratarea parodontozei

O boală care poate duce la pierderea dinților. Apasă pe butonul de mai jos și află mai multe informații.

estetica dentara

Estetică dentară

Vrei să ai dinți frumoși? Alege serviciile noastre de estetică dentară și vei beneficia de un zâmbet demn de invidiat.